ICD welcome in Dutch

Wat is ICD®?

Het Institute for Challenging Disorganization® (ICD®) is een non-profit onderwijsinstelling. Onze gespecialiseerde educatie en informatiebronnen zijn wereldwijd beschikbaar in de Engelse taal. Nu ICD® internationaal groeit, zijn we begonnen onze bronnen in meer talen beschikbaar te stellen. Deze pagina is een mooi startpunt!

Hier bieden we je een introductie bij ICD®, helemaal in het Nederlands, waaronder de definitie van Chronische Desorganisatie (CD), meerdere hulpmiddelen en informatiebladen en de contactinformatie van een ICD® specialist die je vragen kan beantwoorden.

 

  De missie van ICD®

De missie van ICD® is het voorzien van educatie, onderzoek en strategieën, aan mensen met chronische desorganisatie en de professionals die met hen werken.

 

Wat is Chronische Desorganisatie?

 • Bestaat gedurende langere tijd
 • Ondermijnt vaak de kwaliteit van leven
 • Komt herhaaldelijk terug, ondanks zelfhulp-pogingen
Chronische desorganisatie kan voorkomen bij mensen met neurologische aandoeningen, zoals ADHD, angststoornis, depressie, hoardingproblematiek, PTSS, NAH en meer.

 

ICD® bronnen in het Nederlands

 

ICD® Clutter-Hoarding Scale®

Hoe weten we hoe ernstig de situatie is?
We gebruiken de ICD® Clutter-Hoarding Scale®
Dit is een objectief meetinstrument, dat wij als professionals gebruiken om de hoeveelheid spullen in een huis vast te stellen. Dit instrument maakt het makkelijker om de woonsituatie te bespreken, omdat we hierdoor een gemeenschappelijke taal gebruiken.

 

ICD® Clutter Quality of Life Scale

Reageert iedereen op dezelfde manier op spullen of rommel? Nee.
De Clutter Quality of Life Scale is een subjectief meetinstrument. Door 18 vragen te beantwoorden, krijgt iemand inzicht in hoe de hoeveelheid spullen zijn of haar leven beïnvloedt.

 

De ICD® Informatiebladen 

De ICD® Informatiebladen : een verscheidenheid aan onderwerpen wordt bekeken vanuit een situatie van Chronische Desorganisatie. Denk aan onderwerpen als uitstelgedrag, tijdmanagement, communicatie, bereidheid tot verandering en factoren die samenhangen met CD.

 

ICD® vrijwilligers

ICD® vrijwilligers zijn vereerd om je deze waardevolle bronnen van informatie aan te bieden in het Nederlands. Dit is pas het begin, en we zijn vastbesloten de hoeveelheid informatie uit te breiden. Wordt vervolgd: we zijn van plan om je op termijn ICD®’s “Introductie van CD” webinar aan te bieden. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij!

 

Ambassadeur

 
Hilde Verdijk

Stuur me je vragen! Ik ben Hilde Verdijk, ICD® ambassadeur voor mensen die Nederlands spreken.
Stuur me een e-mail [email protected] en ik neem contact met je op!

 

Aanvullende Engelstalige informatiebronnen zijn beschikbaar voor ICD® abonnees

 • Gespecialiseerde educatiemiddelen voor professional organizers en aanverwante professionals die werken met cliënten met chronische desorganisatie
 • Een archief met meer dan 240 opgenomen lessen, 24 uur per dag af te luisteren
 • Tot 36 nieuw opgenomen lessen per jaar, met nieuwe inhoud
 • Certificaten en certificering, van beginner tot gevorderd
 • Een online adresboek van professionals die zijn opgeleid bij ICD®
 • ICD® Ethische Code
 • ICD® Pulse Nieuwsbrief voor abonnees
 • Online groepen van gelijkgestemde professionals voor informatie-uitwisseling en contact